zoeken
22
sep

International Digital Preservation Day: doe mee!

Op 30 november vindt de eerste International Digital Preservation Day plaats. We staan dan stil bij wat we met elkaar al hebben bereikt en hopen nog meer bewustzijn en betrokkenheid te creëren voor wat ons in de komende jaren nog te doen staat om ons maatschappelijke digitale geheugen voor de toekomst veilig te stellen. De dag is ook bedoeld om de aandacht te vestigen op digitale collecties .

Ook Nederland neemt deel aan dit initiatief. Check de NCDD voor meer info.


Oproep tot deelname
Lever voor 30 september uw bijdrage aan de Digitally Endangered Species List - een lijst van de digitale informatie die het meest in zijn voortbestaan wordt bedreigd. Dit is een internationaal inititief van DPC ter gelegenheid van IDPD.


Wil je met je organisatie deelnemen door middel van een bijeenkomst, blog, artikel of een ander initiatief? Laat het weten via info@ncdd.nl. Zij kunnen helpen bij het verspreiden van je initiatief en nemen je instelling op in de IDPD-agenda.

22
sep

Impact Verkorting Overbrengingstermijn

Naar aanleiding van de affaire Cees H. en het daarop volgende rapport van de Erfgoedinspectie over het archiefbeheer rondom ontnemingsbeschikkingen, dienden kamerlid Segers e.a. een motie in waarin zij pleiten voor aanpassing van de Archiefwet aan de digitale ontwikkelingen en eisen van transparantie. In dat kader pleitten Segers c.s. voor verkorting van de overbrengingstermijn. OCW liet daarop een impactanalyse uitvoeren met betrekking tot een kortere overbrengingstermijn. Het rapport is inmiddels verschenen en, vanwege de demissionaire status van het kabinet, door de minister van OCW zonder standpuntbepaling doorgestuurd aan de Tweede Kamer. KVAN/BRAIN bereiden momenteel een reactie op het rapport voor.

22
sep

Lancering Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA

Vanaf 25 september kunnen alle gebruikers van het online platform informatie2020 terecht op de nieuwe website van het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA): kia.pleio.nl. Dat betekent dat alle kennisplatforms en bijbehorende informatie vanaf dan via de KIA-site te bezoeken en raadplegen zijn. Momenteel is het nog dezelfde inhoud in een nieuw jasje. Maar dat gaat veranderen. KIA is namelijk een initiatief van Nationaal Archief, KVAN/BRAIN en Archief 2.0. Samen bouwen we aan dé ontmoetingsplaats voor informatie- en archiefprofessionals.

KIA staat voor Kennisnetwerk Informatie en Archief. Met de lancering van de nieuwe naam en website, wordt ook de kleurrijke vormgeving geïntroduceerd. Deze verwijst naar ons motto 'Kennisdelen zit in ons DNA'.

Word lid van een van de diverse kennisplatforms, neem deel aan discussies, werk online samen of wissel kennis uit: het kan allemaal!

07
jun

Victorines 2017

Sinds 1978 looft het Victorine van Schaickfonds | KNVI jaarlijks de Victorines uit. Met de prijzen willen ze publicaties en vernieuwing in het informatievak stimuleren.

Doe zelf mee of draag iemand anders voor uiterlijk op 29 september 2017. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het KNVI congres 2017 op donderdag 9 november in Nieuwegein.

Lees meer

Heeft u een nieuwtje of een agenda item?

Stuur dan een mail naar bureau Brain
DNA