zoeken

agenda

ma 4 sep | 10.00-11.30 uur
Informatiebijeenkomst Pictoright | Het Utrechts Archief

Na de informatiebijeenkomst met Dirk Visser spraken we af snel een volgende bijeenkomst met Pictoright te beleggen voor de instellingsleden van KVAN/BRAIN. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op 4 september 2017, van 10 tot 11.30 uur bij Het Utrechts Archief. Jullie kunnen daar al je vragen kwijt over wat het betekent en oplost als je instelling een licentieovereenkomst aangaat met Pictoright. Je aanmelding voor deze bijeenkomst ontvangen we graag z.s.m. via mail aan bureau@archiefbrain.nl of bureau@kvan.nl.

ma 11 sep

Info en inschrijven via de congressite.

wo 13 sep

Programma en inschrijven: http://dlmbrighton2017.dlmforum.eu/

do 21 sep

Info en aanmelden via de nvba-site.

do 21 sep | 15.00 -17.00 uur
mini-congres Leren preseveren | Het Nieuwe Instituut, Rotterdam

Digitale duurzaamheid vereist dat de juiste mensen over de juiste kennis en vaardigheden beschikken - nu en in de toekomst. Zijn we al zo ver? Sluit het kennisaanbod goed genoeg aan op de vraag? En wat is die vraag eigenlijk? Praat en leer met ons mee op het mini-congres ‘Leren Preserveren: duurzame kennis over duurzame toegang' op 21 september van 15.00 - 17.00 uur bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

In dit mini-congres pakt het Nieuwe Instituut samen met het Netwerk Digitaal Erfgoed, BRAIN/KVAN, het Kennisplatform professionalisering en de NCDD de handschoen op om een antwoord op bovenstaande vragen te vinden en duidelijk te krijgen welke acties we de komende jaren moeten ondernemen om beter voorbereid te zijn.

Het mini-congres is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden in kennisoverdracht, professionalisering en kennisbehoefte, werkzaam bij erfgoedinstellingen, kennis- en opleidingsinstituten, branche- en beroepsorganisaties en meer. Aan het einde van de middag wordt de nieuwe cursus Leren Preserveren van Het Netwerk Digitaal Erfgoed, de NCDD en Het Nieuwe Instituut gelanceerd. Aanmelden via https://collectie.hetnieuweinstituut.nl/activiteiten/leren-preserveren

vr 29 sep | 14.30 uur
De master spreekt: privacywetgeving 2018 AVG | Hogeschool Utrecht, Koningsbergerstraat 9

https://www.ngi-ngn.nl/Afdelingen/IT-Recht/Evenementen/De-Master-spreekt.privacywetgeving2018AVG.html

vr 20 okt

Onze Vlaamse collega's wijden een studiedag aan de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Info en aanmeldingen via de site van FARO.

do 9 nov

Info en inschrijven via de congressite.

Heeft u een nieuwtje of een agenda item?

Stuur dan een mail naar bureau Brain
DNA