zoeken

agenda

ma 26 mrt

Het Archieflab Hotspots is een initiatief van de kennisplatforms Particuliere Archieven en Waardering & Selectie en de Reinwardt Academie. Doel is het gezamenlijk door onderwijs- en praktijkinstellingen ontwikkelen en delen van kennis en instrumenten ten aanzien van de identificatie en selectie van hotspots, en het veilig stellen en presenteren van materiaal ten aanzien van hotspots. Het onderzoek past binnen de landelijke ontwikkeling van nieuwe waarderings- en selectiemethoden en technieken.
De bijeenkomsten en resultaten van het Archieflab zijn toegankelijk en praktisch inzetbaar voor het Nederlandse archiefveld en dragen bij aan de omslag in het denken en duurzaam toegankelijk houden van papieren archieven naar digitale archieven. Op 12 maart en 26 maart vinden twee bijeenkomsten plaats over het selecteren, veiligstellen en presenteren van hotspots. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor leden van de kennisplatforms en andere belangstellenden. Aanmelden en info via het kennisplatform particuliere archieven.

wo 28 mrt

Info en aanmelden via VNG Realisatie.

wo 28 mrt

Info en aanmelden via VOGIN-IP.

do 29 mrt

En marge van de uitreiking van de BNG Erfgoedprijs 2018 vindt in Zutphen het symposium Cultureel erfgoed: blijven delen & blijven onderzoeken plaats.

do 12 apr | 13.00-17.00 uur uur

Op 12 april organiseert KVAN/BRAIN een managementbijeenkomst bij het Gelders Archief. Het programma is nog in de maak, maar zal onder andere ruim aandacht besteden aan het managen van de bescherming van persoonsgegevens conform de AVG. Mathieu Paapst presenteert de eerste bevindingen van zijn risicoanalyse en gaat daarover in gesprek met de aanwezigen. Aanmelden via bureau@archiefbrain.nl

ma 16 apr
VTH ledendag: fondsenwerving voor collecties | RHC Vecht en Venen, Breukelen

Ledendag Vereniging Topografisch-Historische Atlas. Nader bericht volgt

di 6 feb

Cursusdagen op 6 febuari, 13 maart en 17 april. Inschrijven en info via Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid

di 17 apr

Een beetje ver weg, maar wat een rijk programma.

di 15 mei

Info, indienen proposals via Europeana Pro.

za 9 jun

Thema is dit jaar Archives: governance, memory and heritage. #IAD18

ma 11 jun
Archiefdagen 2018: Grenzeloos | De Maaspoort, Venlo

Op maandag 11 en dinsdag 12 juni 2018 vinden de Archiefdagen plaats in theater De Maaspoort in Venlo. Het thema tijdens die dagen luidt: Grenzeloos. Bij de organisatie van dit evenement werken KVAN en BRAIN nauw samen met het Gemeentearchief Venlo. Op dit moment buigt de programmacommissie zich over de reacties op de call for papers. In de loop van de maand maart wordt het programma van de Archiefdagen bekend gemaakt.We houden je op de hoogte van de voortgang.

di 11 sep

Cursusdagen op 11/9, 9/10 en 13/11. Info een aanmelden via NCDD.

ma 1 okt

Deze reis staat in het teken van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De uitwerking van deze Europese verordening verschilt aanzienlijk per land. Duitsland gaat vrij ver in de beperking van de rechten van betrokkenen. Tijdens deze reis hoor je daar meer over. Aan het programma wordt nog volop gewerkt. In ieder geval staat een bezoek aan het beruchte Stasi-archief op de planning. Info en aanmelden via buitenland@kvan.nl

ma 26 nov
ICA Annual Conference 2018 | Yaoundé, Kameroen

Info en proposals via ICA.

Heeft u een nieuwtje of een agenda item?

Stuur dan een mail naar bureau Brain
DNA